Борисов: Много работа е свършена за 3 месеца по изграждането на АМ „Европа“-ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов седна зад волана за поредната лична инспекция по трасетата на страната, този път на АМ „Европа“, където беше преди около месец и половина, съобщи Нова тв. Борисов инспектира докъде е стигнал строежът на път за откриване на завод за безалкохолни напитки в Костинброд. Придружаваха го министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той рапортува, че теменужките, които са застрашен вид, са внимателно преместени от маршрута на магистралата.

„Много ми е кеф така – първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт“, коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа. И намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета. „Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората“, обобщи Борисов.

„Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала „Европа“, след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих“, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за изграждането на бъдещата магистрала „Европа“.

„Много работа са отметнали за 3 месеца“, коментира Борисов.

 

„Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора“, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов, докато пътува с премиера Бойко Борисов, който отново подкара джипа.

„Не ви ли е драго така, като гледате? Преди една седмица минах по „Хемус“ – Ябланица до 20 дни трябва да я пуснем, нали?“, обърна се към министрите Борисов. „Вече чакъл слагат“.

 

- реклама -