Карамаринов

Карамаринов за Дънекова: Подкрепяме решението на КАС

Българска федерация лека атлетика подкрепя изцяло решението на Международния арбитражен съд (КАС) по случая с положителната проба на Силвия Дънекова. Това заяви президентът на родната централа Добромир Карамаринов. Той е категоричен, че ръководството на българската атлетика продължава курса на нулева толерантност към употребата на допинг. „Всеки който нарушава антидопинговия кодекс ще бъде санкциониран с подобаващо наказание. Сега ще изчакаме решението на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) за срока на наказанието на Силвия Дънекова„, коментира Карамаринов.

Лекоатлетката е проверявана 6 пъти преди Рио

Треньорът на заловената с допинг лекоатлетка Румен Ангелов пък разкри пред Нова телевизия, че тя е проверявана 6 пъти преди да замине в Рио. „Всички резултати са отрицателни. При подготовката си беше доста болна и не е пила дори лекарства, за да не попадне нещо в организма й. Аз съм далеч от Рио, гарантирам, че Силвия тръгна напълно чиста за Рио, не е употребявала никакви препарати. Шок е за мен, не знам какво е станало. За мен това е необяснимо“, каза той.

В разговор с Дънекова тя категорично е отрекла да е приемала забранени вещества. „Познавам добре Силвия и не мога дори да си помисля такова нещо. С нетърпение очаквам да се приберат всички от Олимпиадата, за да разбера какво се е случило. Тя положи робски труд и не мога да си обясня, тя не го заслужаваше. Не мога да коментирам нейните думи“, заяви Ангелов.

- реклама -