Добромир Карамаринов
Снимка: БГНЕС

Карамаринов е новият шеф на Европейската атлетика

Европейската лекоатлетическа федерация назначи Добромир Карамаринов за временен президент, обяви българинът за Ройтерс. Причинате е, че норвежецът Свейн Арне Хансен получи сърдечен удар. Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската атлетика, ще изпълнява ролята докато той се възстанови.

73-годишният норвежец, който получи инфаркт на 15 март, бе избран за шеф на федерацията през 2015. “Ситуацията е деликатна и се чувствам наистина странно, защото Свейн Арне е страхотен човек. Познавам го от 30 години и сме много добри приятели. Желая му бързо възстановяване и бих искал да го видя отново на президентския пост”, сподели Карамаринов.

Тази година Европейското първенство трябва да се проведе през август в Париж, но може да бъде отложено заради пандемията от коронавирус. “Надяваме се, че Европейското ще се проведе по план. Но ситуацията във Франция е сериозна и ще видим какво ще се случи в следващите 1-2 месеца. Моментът е много тежък, но всички ние искаме европейските атлети обратно в действие възможно най-скоро”, коментира Карамаринов.

Президентът на БФЛА, който в четвъртък ще навърши 62 години, е бивш състезател на 400 м с препятствия.

- реклама -