Каракачанов

Каракачанов за Султанка Петрова: Къде видяхте конфликта на интереси (ВИДЕО)

Хубаво е като се говори да се говори с факти. Първо: Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. НС е сключило една година по-рано договор със строителна фирма, която изпълнява проекта за новата зала. Това каза военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за заместник социалния министър Султанка Петрова.

„Самата фирма сключва договори със своите подизпълнители, включително с охранителната фирма. Договорът е сключен на 21 април 2017 г., когато г-жа Петрова не е била абсолютно никой. На 26 март минаха парламентарните избори и тя не беше избрана за депутат. На 4 май беше новото правителство, а тя е застъпила на длъжност заместник-министър на 12 или на 15 май. Къде видяхте конфликта на интереси?”, попита Каракачанов.

По-рано в писмо до Валери Симеонов, Красимир Катакачанов и Волен Сидеров ПГ на БСП за България поиска оттегляне на заместник социалния министър Султанка Петрова след инцидента със загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев.“Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров, Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим”, пишат те.

„БСП най-вероятно не са наясно с тези цифри и тези дати, които аз ви дадох”, заяви Каракачанов пред журналистите. Той каза, че иска да види първо какво се е случило. „Ако примерно инцидентът, който се е случил с това младо момче е по вина на фирмата, би следвало може би тогава да говорим и за някакъв морал, но ако се е случило нещо друго, което не е зависило и не зависи от фирмата, за какво говорим, за каква отговорност тогава да говорим?”, заяви Каракачанов.

Той добави, че днес е разговарял с началника на НСО генерал-майор Данчо Дяков. „НСО охранява периметъра на строежа. Строителната фирма си охранява собствената техника, която използва при строежа.”, посочи той.

- реклама -