Каракачанов Каракачанов, Бучковски, Македония, България, история
сн. БГНЕС

Каракачанов за шпионския скандал: Следихме ги от шест месеца

Всичко, което трябваше да бъде оповестено пред обществото за скандала, го направи прокуратурата и лично главния прокурор. Само мога да кажа, че става дума за добре организирана група, които са под наблюдение от близо 6 месеца. Така коментира случая с шпионския скандал със служители на МО министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна.

По-рано днес прокуратурата обяви, че Каракачанов, заедно с ръководителят на „Военно разузнаване“ полковник Велко Атанасов са имали съществен принос към неутрализирането на групата.

Двама от заловените са служители на министерството на средно ниво началник отдели. Наблюдавани са от септември месец 2020 година.

Те са изнасяли специфична информация за модернизацията на армията.

За изнасяната класифицирана информация служителите са поучавали и възнаграждение, допълни  военния министър. България е обект на интерес от различни страни и това е обяснимо.

Това за нас може да бъде сам комплимент за нашата работа, коментира още Каракачанов. Той благодари за добрата работа по случая на ДАНС и Военната прокуратура, която разследва случая.

източник: 24 часа

- реклама -