Каракачанов концепция цигани ДПС ГЕРБ

Каракачанов за репликата си към ромите: Аз съм човек и не се сдържах като видях пребития командос

Думите за наглите цигани бяха за престъпниците – тези, които не извършват престъпления, не виждам за какво трябва да се обиждат

Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка с репликата му „циганите станаха нагли” след нападението на военнослужещ от двама роми в пловдивското село Войводиново и последвалите реакции.

„Когато видях пребития военен, полудях. Бяха го ритали, главно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и казах, че циганите са станали нагли. Аз съм и човек преди всичко, а не само политик. Не искам да говоря за всички цигански набези“, обясни лидера на ВМРО.

Пребитият командос е изписан от болница и се възстановява в дома си във Войводиново

командос

В Комисията за защита от дискриминация вече има жалба срещу вицепремиера

„Трябва да направим ясна програма за интеграцията на циганите. Първо е образованието, трудовите навици и ражданията. Трябва да спрем да се плашим, че сме политически некоректни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си вдигат нелегални постройки без проблем. На кого трябва да се извиня? Думите за наглите цигани бяха за престъпниците. Тези, които не извършват престъпления, не виждам за какво трябва да се обиждат”, категоричен беше Каракачанов.

източник: bTV

- реклама -