Каракачанов министри оставки НФСБ Симеонов Плевен коронавирус обстановка мерки

Каракачанов за думите на Гешев: Аз акъл на никой не съм давал

„Аз акъл на никой не съм давал. Като министър на отбраната издавам заповеди в министерството на моите подчинени. Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска“. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори на вчерашния коментар на главния прокурор Иван Гешев към политиците.

Каракачанов допълни, че ще се изясни, ако е погрешно разбран от главния прокурор.

„Като гледам главния прокурор, с действията, които прави по отношение на битовата престъпност, не мога да не го приветствам, защото аз за тая тема говоря много години, а моите колеги политици не искат да слушат, защото им е неприятно да слушат проблеми“, каза Каракачанов. Според него Гешев към момента действа правилно.

„Дай боже това да е постоянна политика до края на неговия мандат. Не бих нарекъл противопоставяне да дадеш съвет на някой да не ти се бърка в работата. И аз не обичам да ми се бъркат в работата в МО. И не случайно казах, че аз, докато съм министър, аз не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя в армията да има политически вмешателства. Така че не го намирам за предизвикателство“, коментира Каракачанов.

В Националния военен университет министърът историк изнесе лекция на тема: „Ролята на Апостола на свободата за възраждането на българския национален идеал“. И цитира Левски по повод словесните престрелки между президент, премиер, главен прокурор:

„От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи“. Не сме го прочели явно. Няма момент в историята на България, когато нацията е била разделена и да е печелила, ако щете дори и футболен мач, не битки, победи или слава. Изводът е ясен – какво има да се дели. Има разделение на властите. Щом има разделение на властите, всеки, според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши.“

Според него конфликтът между първите мъже в държавата трябва да приключи с разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции в България. „Другите варианти сме ги виждали досега, 30 г. ги виждаме“, завърши Каракачанов.

- реклама -