Каракачанов концепция цигани ДПС ГЕРБ

Каракачанов: Вината за злоупотребите за къщите за гости не трябва да се хвърля само върху Порожанов

Вината за злоупотребите за къщите за гости не трябва да се хвърля само върху Румен Порожанов. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „12+3“ на БНР.

Попитан политически какво означава тази оставка, той отговори: „Каквото означава всяка една оставка. Вероятно г-н Порожанов е преценил, че трябва да я подаде. Аз също научих от медиите, буквално преди няколко часа, предварително не е обсъждана с мен и това е логично. Все пак той е от квота на друга партия“.

На въпрос защо в държавата се очаква медиите да разкриват злоупотреби, а държавните институции не правят нищо по въпроса, той каза: „Аз не мога да се съглася с твърденията, че институциите не правят нищо, но в края на краищата медиите са доста по-активни и това е безспорен факт. Както виждате, като наближат изборите, някои от медиите стават особено активни в подобна посока“.

Попитан в случай, че Европейската комисия наложи глоби на България заради злоупотребите за къщите за гости, кой ще поеме щетите – данъкоплатците или Румен Порожанов, той отговори: „Първото нещо е, че подобни нарушения не са само от негово време, нека да не хвърляме цялата вина върху него. Така наречените къщи за гости – това е практика от 15 години най-вероятно, но за съжаление при всички подобни случаи сметката я плаща обществото“.

източник: БНР

- реклама -