ВМРО

Каракачанов: Ще подкрепим нова Конституция ако в нея бъдат заложени нашите предложения

Ако ще се променя Конституцията, тя трябва да се промени глобално. Ние бихме подкрепили един проект, в който са заложени нашите предложения.  Но, след като ги обявихме не сме имали повече коалиционна среща. Няма да подпишем проекта на нова Конституция ако той не е съобразен с нашите предложения.

Това заяви лидера на ВМРО и коалиционен партньор в правителството Красимир Каракачанов след откриването на новата учебна година във Военната академия.

От думите на вицепремиера стана ясно, че партията му иска да се свика референдум.

„Единственият компромис, който можем да направим е да се направи референдум по всички предложения в Конституцията и тогава ще видим какво предпочитат хората. И чак тогава да има ВНС. А, не са да се сменя Конституцията според политическата конюктура“, категоричен бе Каракачанов.

Той изрази и недоумение защо идеите на ВМРО не срещат одобрение сред управляващите.

„До колкото чувам не са много склонни да ги приемат, но аз не разбирам аргументите им – ама този нямало да бъде много щастлив, онзи нямало да бъде много щастлив, ами те хората не са щастливи да си плащат данъците, когато трябва да спазват правилата по пътищата. Компромисите са хубаво нещо, но те не могат да се правят четири години едностранно само от едните. Искам да чуя аргументите защо сме против президентска република абстрахирайки се кой днес е президент и кой утре може да бъде“, коментира още военният министър.

Каракачанов заяви, че лансира идеята си за президентска република още от времето на Петър Стоянов като президент.

Ако не се съберат необходимите 120 гласа, Каракачанов заяви, че правителството и Народното събрание продължават да действат и се отива на избори, независимо дали ще са редовни или предсрочни.

- реклама -