квоти

Каракачанов се обяви против задължителното налагане на мигрантски квоти за страните от ЕС

Промените в Дъблинския регламент не трябва да са в посоката, към която се върви в момента, а точно обратното – към посока на това да не се задължават европейските държави да приемат нелегални мигранти по квоти, да се налагат глоби и т.н.

Това заяви вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов след среща със заместник-председателя на групата на Европейските консерватори и реформисти Робертс Зиле в Министерски съвет. В нея участва и генералният секретар на ЕКР Франк Барет и евродепутатът и член на ЕКР Ангел Джамбазки.

Вицепремиерът ги запозна с приоритетите на България за предстоящото европредседателство

Сред тях са сигурността на границите, темата с нелегалната миграция и амбицията на България по време на председателството й да се направи положителна крачка към интеграцията на страните от Западните Балкани към структурите на НАТО и ЕС.

Разговаряхме и по промяната на Дъблинския регламент. Аз споделям мнението на колегите от групата на консерваторите и реформистите, че промените в Дъблинския регламент трябва да са не в посоката, към която се върви в момента, а точно обратното – към посока на това да не се задължават европейските държави да приемат нелегални мигранти по квоти, да се налагат глоби и т.н”, подчерта Красимир Каракачанов.

Според него Европа има нужда от политическа сила, която обединява различни политически партии на континента, които стъпват здраво върху изградените и утвърдените вече традиции през вековете на ценностна система, опираща се на традиционната история, култура и религия на европейските граждани.

За съжаление, обаче политиката, която е водена десетилетия наред доведе до проблемите, които наблюдаваме днес, и по които се водят остри дебати как да бъдат решавани. Няма по-вярно решение от това да се стъпи на традицията, да се стъпи върху ценности, които може да наречем консервативни, които са свързани с историческото ни развитие като европейски нации. За разлика от други групи в Европейския парламент групата на Европейските консерватори и реформисти е група, която ще увеличава присъствието си, защото предлага разумни и отговорни държавите и ЕС решения”, смята още Каракачанов.

От друга страна Красимир Каракачанов отказа да коментира дали управляващата коалиция е стабилна и дали споделя изказванията на вицепремиера Валери Симеонов, че премиерът управлява еднолично.

- реклама -