Красимир Каракачанов, Македония, позиция, правителство
сн. БГНЕС

Каракачанов: С какво ще купим страданията на българите – с американски визи или със самолетна линия?

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се възмути от предложението на Слави Трифонов българската позиция за Северна Македония да бъде изтъргувана за американски визи и влизане в Шенген. Двамата с евродепутата Ангел Джамбазки присъстваха на освещаването на бойните знамена на Богоявление в София.

„Темата Македония търгувана с визи е несериозно. Днес отбелязваме поредната годишнина от клането на българите в Македония. С какво ще купим страданията на българите – с американски визи или със самолетна линия?“, попита Каракачанов.

По думите му членовете на новото правителство нямат позиции, а целта им е да забогатеят във властта.

„Тези хора не знаят какво е национален интерес. Това са момчета, дошли по един проект, да свършат две-три задачки и да забогатеят“, коментира лидерът на ВМРО.

Ангел Джамбазки също изказа своето дълбоко възмущение, че темата Македония бе повдигната в навечерието на тази черна дата, останала в историята като „Кървавата Коледа“.

„Дълбока покруса и тъга изпитвам на днешния ден. Огромен гняв. Паметта не е овъзмездена. На 6 и 7 януари в Македония са рождествените празници. Именно тогава югославските власти извършват погром върху елита на Македония. Това са няколко хиляди, убити за няколко дни, заровени в анонимни гробове. Единственото им престъпление е, че са българи. И досега няма извинение.

А Каракачанов го допълни:

В името на какво да правим компромиси? Не може да има компромиси, когато Македония не иска да промени политиката си на насаждане на омраза. Това ли заслужават всичките избити българи?

- реклама -