Каракачанов ромска нова година цигани интеграция

Каракачанов: Ромската интеграция е възможна само през образование и труд – Снимки, Видео

Единственият начин за пълноценна интеграция на ромите е през образование и труд.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той коментира темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника „Василица“. По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират – през образованието и труда.

Вицепремиерът отбеляза, че вече е изготвил Стратегия за интеграция, която трябва да се внесе в МС. Той обясни, че интеграцията става през събаряне на гетата, защото хората в тях трябва да живеят заедно с останалите граждани. Те трябва да се трудят и да изкарват пари, за да си осигурят място за живеене.

По думите му местната власт контролира незаконното строителство и изникването на подобни гета, както и образователната система в съответната община.

Във връзка със свое изказване от миналата седмица, насочено към ромската общност, заради което организации му поискаха оставката, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза пред медиите, че няма за какво да се извинява. Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище, посочи Каракачанов.

- реклама -