Каракачанов, шпионска мрежа, Сърбия, обвинения ген. Цонко Стойков проверка Десислава Радева

Каракачанов: Проектите в отбраната ще се изплащат разсрочено

Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета.

Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години.

Това каза пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса.

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, продължи Каракчанов.

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. „Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм”, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът коментира снимката в социалните мрежи, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов. Каракачанов обясни, че е пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Каракачанов не смята, че е нарушил правилата за забрана за посещение в паркове и градинки. Според вицепремиерът трябва да се намерят необходимите мерки хората да излязат навън, на въздух.

Минути след коментара му, премиерът Борисов, по време на брифинг в МС каза: „Колегата Каракачанов седнал на пейката за една минута – да го глобят, той така или иначе няма заплата”.

- реклама -