Каракачанов Каракачанов
сн. БГНЕС

Каракачанов: Президентът трябваше да се консултира с партиите, преди да обяви датата на изборите

„Най-важното е изборите да бъдат осигурени, да има гаранции за здравето на хората и да бъдат честни. От тук нататък президентът веднъж каза датата 28 март, сега чуваме, че е размислил…Но, това в крайна сметка си е в неговите прерогативи.“

Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Според него държавния глава е избързал с обявяването на датата.

„Тези неща би следвало да се коментират първо на консултации с парламентарно представените сили и тогава да се мисли датата, а не първо да се обявява дата и след това да се правят консултации. ВМРО сме готови за 28 март да се явим както в самостоятелен формат, така и като „Обединени патриоти“, категоричен бе Каракачанов.

Запитан дали обаче е възможно общо явяване в коалиция с ГЕРБ, лидера на ВМРО заяви, че подобна конфигурация никога не е била поставяна на масата и обсъждана като опция.

Избори на открито?

Каракачанов коментира, че след като е наблюдавал гласуването в САЩ, е станал „все по-малък фен на онлайн гласуването“.

Той смята, че подвижни урни и секции са възможно опция, но е много трудно за организация.

„Може да се измисли част от секциите да се извадят на открито, но това зависи от атмосферните условия. Помните миналата година точно в края на март валя сняг, няма да е удобно нито за секционните комисии, нито хората да гласуват под снега.“

Във връзка с обсъжданата тема за липсата на медицински хеликоптери в страната военният министър подчерта, че Министерство на здравеопазването трябва да каже дали военните хеликоптери „Кугар“ могат да бъдат използвани за медицински цели, ако бъдат преоборудвани и припомни, че армията ни била готова да даде до 4 машини.

- реклама -