изтребител Каракачанов , самолети, авиация

Каракачанов: Прескачащите оградата мигранти щях да върна с два шамара

Мигрантите, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара. Това каза пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод филма на депутата от БСП Елена Йончева.

Министърът изрази възмущение от факта, че Йончева и екипът, с който е заснела филма, не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция. Само дето с кафе и локум не ги черпят, каза Каракачанов.

По думите му Елена Йончева не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация.

Нормално е някъде някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България, смята министърът на отбраната.

Той призна, че все пак има проблеми с охраната по границата – липсва видеонаблюдение и достатъчен брой екипи, които да реагират на сигнали за незаконно преминаване. Решението според него е да се изпрати армията по границата.

С допълнителните пари за отбрана за следващата година – 100 млн. лв., ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостигът на 5000 души, каза още Каракачанов.

- реклама -