Каракачанов медицински сестри протест полицаи полиция

Каракачанов: Премиерът и президентът да застанат зад полицията

През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви.

Това написа в вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в профила си във Фейсбук.

Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите.

Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите.
Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог.

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовавам българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани. .

Уважаеми г-н Президент,
Уважаеми, г-н Премиер,
Уважаеми, г-да политически лидери,
Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.

А България е вечна!

- реклама -