Каракачанов: Преговаряме за купуването на подводница за ВМС

„В момента водим преговори за закупуването на подводница за нуждите на ВМС“, съобщи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Преговорите ще отнемат около 2-3 години. „Българският флот плува уверено напред и отбелязва своите успехи в пандемичната 2020 година“, категоричен беше Каракачанов.

Той отбеляза като успехи в тази посока закупуването на двата нови минни ловци за нуждите на ВМС, както и поръчката на двата нови кораба, които се изработват от варненска корабостроителна фирма. За пръв път за повече от сто години целево се изработват кораби за нуждите за родния флот, а не се купуват такива, подчерта Каракачанов.

Тази година за едно място в армията са се борили приблизително 6 души.

Това ще доведе до по-бързо попълване на матроския и сержантския състав на флота.  С 40 % се е увеличило времето на вода на нашите кораби в състава на съюзническите патрулни групи, отчете Каракачанов.
С военни почести пред Щаба на ВМС във Варна беше посрещнат министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Поводът за посещението му бе анализ на подготовката на Военноморските сили през учебната 2020 година.
- реклама -