Каракачанов концепция цигани ДПС ГЕРБ

Каракачанов предлага вътрешни избори за евролистата на патриотите

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов предлага вътрешни избори за евролистата на патриотите

„Дайте да направим в началото на април едни вътрешни избори сред нашите симпатизанти – те да определят кой да бъде на първо, втори и трето място в листата, вместо да се разправяме“, заяви той в предаването „Лице в лице”  в отговор на въпроса как ще се явят Обединените патриоти на предстоящите избори за Европейски парламент. По-рано днес от НФСБ обявиха, че е възможно да участват сами във вота и издигнаха своя лидер Валери Симеонов за водач на листата.

Каракачанов поздрави премиера Бойко Борисов за решението да се прегласуват текстовете в Изборния кодекс за преференциалния вот и да се върнат старите правила за пренареждане на листите от избирателите. По думите му преференцията мотивира по-висока избирателна активност.

Относно подкрепата на ДПС за ГЕРБ в парламента той уточни, че не е против стига да не става въпрос за извиване на ръцете.

Лидерът на ВМРО защити и предложената от него Концепция за интеграция на ромите. Той призова от ДПС да посочат кои текстове от концепцията са фашистки и антиконституционни.

източник: bTV

- реклама -