Каракачанов, армия военни граница мигрантски натиск концепция интеграция цигани Каракачанов, Запрянов, мисия, Ирак Каракачанов, въпроси, БХК, христянство, НПО

Каракачанов предлага „Българско лято“ за туризма и селското стопанство

Инициатива „Българско лято 2020“ предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и предлага протегната ръка към браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство.

В съобщение, разпратено от пресцентъра на военното министерство, Каракачанов казва, че днешното изпитание с COVID-19 далеч не е най-голямата криза в нашата история. „Но и днес – както винаги в трудни периоди – пред нас изниква въпросът: как да продължим напред? Какъв е начинът, каква е рецептата? Има една изпитана рецепта, българска – многократно изстрадана и доказано работеща. Винаги в тежки времена народът ни се е залавял за земята. На нас, българите, ни е дадена плодородна земя и прекрасна природа, каквато много други страни по света само си мечтаят да имат“.

Според вицепремиера селското стопанство и туризмът са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред. „Днес, когато границите са затворени и когато самите ние в наложените ограничения се учим да ценим по-високо и свободата, и дома, и семейството – днес е време да оценим възможността ние самите да си помогнем, за да ни помогне и Бог.

Ето защо предлагам инициативата „Българско лято 2020“ – защото днес е време целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти. Солидарността и подкрепата в кризата трябва да работи преди всичко за българските граждани. От България – за България! От българи – за българите!“, обснява Каракачанов целта и смисъла на предлаганата инициатива.

Той припомня, че вече втори път внася предложения в подкрепа на аграрния сектор с мерки, предложени от самите земеделци и животновъди.

Обръщайки се към туристическия бранш Каракачанов смята, че днес е времето българският туристически сектор да осъзнае, че това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие. „Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите. Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни. Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите! Вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни – предложете им най-атрактивните цени и най-качествените услуги. Защото работещата солидарност е именно това – да си помогнем сами на себе си! Работещата солидарност е за сметка на вносните продукти, да предлагате най-вече качественото българско производство: български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци. Време да се създадат специални туристически пакети“.

- реклама -