Каракачанов

Kаракачанов потвърди, че руската компания производител ще ремонтира МиГ-овете – ВИДЕО

Военният министър Красимир Kаракачанов потвърди, че руската самолетостроителна корпорация (РСК) „МиГ“ ще ремонтира родните изтребители.

„В момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим договор директно с производителя. Тоест на българския данъкоплатец ремонтът, поредният ремонт на МиГ-овете ще му излезе по-евтино. Процедурите по обжалване на това споразумение от страна на украинската компания са завършени. Разчитаме да сключим споразумение възможно най-бързо“, подчерта министъра.

МиГ-29

„Логиката е проста, или може би въпросът е друг? Защо когато предишни министри сключваха сделки за ремонт и поддръжка на същите тези Миг-ове, които имаме МиГ 29, но го правеха през фирми-посредници и тези фирми-посредници пак доставяха резервните части от Русия, от РСК МиГ, защо тогава ги нямаше тези атлантици да викат и да скачат, може би защото сега няма комисионни, задавам този въпрос. Тъй като ние в момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим договор, директно с производителя. Тоест на българския данъкоплатец, ремонта, поредния ремонт на МиГ-овете ще му излезе по – евтино. Или може би поради факта, че този път няма да има фирми-посредници, няма да има някой който ще спечели някой лев на гърба на българския гражданин, на гърба на Българската армия това дразни някои хора? Този въпрос задавам. Защо преди една година, когато края на 2016 г. беше сключен договор от моят предшественик, който е пръв НАТО-вец, сред НАТО-вците, както е известно, за 65 млн. лв. за 10 двигателя от Русия. Пак от Русия, не от луната, не от Канада, не от някъде другаде, защо тогава нямаше протести. Каква е логиката? Аз просто едно нещо се сещам, че този път няма да има фирми-посредници, някой няма да спечели от тази работа и е недоволен. Нека да ме опровергаят”, заяви Каракачанов.

- реклама -