Каракачанов

Каракaчанов: Оставяме едно добро наследство

„Започнахме доста амбициозно, 4 години работихме упорито и мисля, че оставяме едно добро наследство. Оттук нататък е въпрос на енергия да се продължи това“, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той участва в отбелязването на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски.

Това, което трябва да започне да се прави от новото ръководство, още от това лято, е да се подготви бюджетът за отбраната. Надявам се той да не бъде рязан, както това се случваше преди моя мандат. Надявам се новият министър на отбраната – все още не знаем кой е, но да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия. Също така в социалната сфера да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет, каза още Каракачанов.

Каракачанов отбеляза, че мандатът му започнал във Военна академия с церемония по случай празника на българската армия и завършва отново във Военната академия.

„И преди да стана министър, и като бях министър и след като няма да съм министър, армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължавам да помагам и да правя каквото мога за това наистина да имаме боеспособна армия – армия, с която да се гордеем, а не да гледаме само на парадите. Напомням само една българска поговорка на бъдещия министър, който и да е той, да не забравяме, че който не храни своята армия, храни чужда армия”, заяви Красимир Каракачанов.

- реклама -