Каракачанов

Каракачанов: Няма да мълча, защото ромите минаха всякакви граници! Има две паралелни Българии

От много години в България има проблем с част от циганското население, което не желае да учи, не желае да работи, предпочита да живее на социални помощи и да бърка в джоба на съседа си. Това каза в Казанлък заместник–министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод обвиненията към него, че изказванията му са предизвикали нарастване на етническото напрежение.

„За каква обида говорим, когато всеки ден в малките населени места или крайните квартали на градовете на България има някой ограбен, набит, притеснен най–малкото, от същия този контингент. Проблемът съществува и трябва да видим как да бъде решен, а не да се опитваме да се правим на политически коректни и да замазваме положението. От 30 години замазване сме на това положение, a са излети милиарди за т.нар. ромска интеграция“, категоричен бе лидера на ВМРО.

Според статистиката през 2013-а е имало 380 непълнолетни майки, а през 2017 година – броят им вече е бил 3 300

“ Нарастване на контингента сред това население, който не желае да се интегрира, а на практика се е отдели от обществото. В България има две Българии – една за хората, които учат, работят, плащат данъци, спазват закони и другата – на онези хора, които смятат, че имат само права и никакви задължения. Могат да правят всичко, включително да посягат на имота, на живота, на честта на хората около себе си. Това не е допустимо. А иначе, колкото искат да приказват и да протестират. Не пожелавам на никого да види свой роднина, в конкретния случай свой подчинен, пребит до такава степен, че буквално още секунди и този човек можеше да не е жив“, обясни позицията си министъра.

Е, какво, да мълча? Няма да мълча, защото преминаха всякакви граници

Kаракачанов коментира и проблемите в коалицията „Обединени патриоти”.

Той призна, че т. нар. малка коалиция не е стабилна

„Ако говорим за партньорство, би трябвало да получа подкрепа по важни въпроси, като например темата за самолетите на Българската армия. Вместо това две от партиите в коалицията, гласуваха „против” с неясни аргументи. При положение, че заедно с министъра на икономиката, който е от квотата на „Атака”, сме съвносители на доклада за самолетите”, посочи Каракачанов.

Той подчерта, че по същия начин не е получил подкрепа от партньорите за случая във Войводиново и проблема с циганите.

По думите му евроизборите ще са определящи за целостта на коалицията.

 

- реклама -