Каракачанов медицински сестри протест полицаи полиция

Каракачанов: Не под натиск, а в нормален диалог може да се намери решение за проблемите на медицинските сестри

В нормален диалог може да се намерят разумни решения за проблемите на медицинските сестри, но не под натиск.

Това заяви тази вечер в Плевен вицепремиерът по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов, министър на отбраната, предаде БТА.

Казвам разумни решения, а не под натиск и без да се прави аритметиката дали парите ще стигнат, подчерта той.

„Мисля, че министърът на здравеопазването има добро желание да реши проблема. Надявам се да се намери решение, което да удовлетворява и двете страни – бюджетът и медицинските сестри“, изтъкна вицепремиерът.

Помолен да коментира начина за протест той каза, че не смята че е правилно „да отидеш в една държавна сграда и да останеш там, въпреки охраната, въпреки режима“. „Това не е добър пример за спазване на обществения ред. Никой не пречи да протестираш и да настояваш за своите права. Начинът, по който се прави, изостри емоциите. Не – това не е тероризъм, но е някаква форма на по-оригинален протест, може би!“, допълни Каракачанов.

Тази вечер в Плевен той представи своята книга за Тодор Александров, като призна, че към темата е имал интерес още като ученик.

Това е една от най-великите личности в нашата история, каза авторът и призна, че е написал книгата, защото смята, че трябва да разкаже по достъпен начин за голяма личност от нашата история, която е позабравена. Поуката за читателя, според него, е „да не се делим!“. Истинският патриот трябва да търси в нашата история мотивацията си да бъде българин, подчерта Красимир Каракачанов.

- реклама -