гета
Красимир Каракачанов

Каракачанов: Местан ще настъпи българска мина

Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод демонстративното посещение на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Според Каракачанов, Местан „се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България. Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България.“

Неслучайно Местан се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели. Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм.

Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед.

Каракачанов припомня, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалва, че е настъпил „руска мина“. „Новите геополитически ветрове явно са накарали Местан да забрави за всичко това“, посочва Каракачанов.

„Изведнъж Ердоган стана символ на демокрацията“.

„Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция“, казва Каракачанов.

Затова Патриотичният фронт настоява „да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори“.

Каракачанов наскоро призова политическите формации в България да се разграничат от партии като ДПС, ДОСТ и НПСД, като не предприемат взаимодействия с тях за президентските избори.

- реклама -