Каракачанов Радев гласуване парлмент смесена комисия по историческите въпроси Гоце Делчев позиция Македония

Каракачанов избухна след арестите в Столипиново: Ще сложим край на арогантната беззаконност в циганските махали

Никакви опити на наркобароните в „Столипиново“ и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни.

Това се казва в позиция на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Каракачанов във връзка със снощното напрежение в ромските махали на Пловдив и Асеновград.

По думите му задържаното количество от близо половин килограм хероин далеч надхвърля рамките на „Столипиново“ и е било предназначено за продажба в целия град Пловдив и околността, включително и на малолетни и непълнолетни.

Каракачанов твърдо стои зад действията на полицията

Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност категорично подкрепям действията на полицията, доказващи необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани. Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край“, категоричен е той.

Министърът подчертава, че приложената физическа сила при задържането на четиримата арестувани с наркотика е в съответствие със Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда. За финал Каракачанов изразява служебна благодарност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на директора на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков „за добрата им работа по случая“.

- реклама -