Красимир Каракачанов
сн. БГНЕС

Каракачанов: Има одобрен проект за закупуването на 150 бронирани машини

Има одобрен проект за бронирани машини, който ще започне да се изпълнява. Това каза вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти след церемонията по честване на Празника на военните парашутисти на площад „Народно събрание“.

Проектът е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на близо 150 машини с различно предназначение с цел модернизиране.

„Машините ще се правят в България, защото моята политика винаги е била онова, което може да се изработва у нас, да се изработва у нас. Което може да поддържа в България да се прави тук“, добави Каракачанов.

Министърът подчерта, че в последните години се полагат усилия за модернизирането и окомплектоването на специалните сили. „Беше направено командване, беше вдигнат рангът на командира на 68-а бригада, отделят се необходимите средства, бяха направени ремонти на полигона в с. Црънча. Тази година се отделиха още средства, има един проект за бронирани машини за специалните сили, които е одобрен и ще започне да се изпълнява“, обясни той.

сн. БГНЕС

Министърът на отбраната похвали командира на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия ген.-майор Явор Матеев, като подчерта, че нивото на Специалните сили е може би най-високо.

„Фактът – че когато се обяви конкурс за военнослужещи за едно място, при Специалните сили се явяват най-много, макар че тази тенденция вече е положителна и всички останали видове въоръжени сили. Както виждате, самото общество оценява отношението на Специалните сили, оценява възможностите на специалните сили. Службата там, в очите на много млади мъже и жени, е предпочитана“, каза той.

Красимир Каракачанов обясни, че специалните сили имат готовност да реагират, ако някой се опита да създаде ситуация в България, подобна на тези в Сирия, Виетнам и др.

източник: Фокус

- реклама -