Каракачанов: Има договорка за увеличаване на най-ниските пенсии

Минималните пенсии ще бъдат увеличени и индексирани догодина в управляващата коалиция има постигната договорка. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БНТ.

Към момента има уговорка сред управляващата коалиция да приключи въпроса за минималните пенсии, които от догодина ще бъдат увеличени и индексирани. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти преди изслушването му в парламентарната Комисия по отбрана.

„В бюджета, към момента има договорка да приключим с този въпрос и от следващата година пенсиите да бъдат увеличени и индексирани част от другите, по-ниски пенсии. Но това е към момента като разговор. Защото в момента, да, хората получават 300 лв. минимална пенсия, но това е с тези 50 лв., които се дават на всички пенсионери заради COVID-19. Идеята е, с приемането на новия бюджет, да бъдат урегулирани нещата, като се постигне 300 лв. минимална пенсия и индексация на другите ниски пенсии. Това са разговорите, които се водят към момента.“, каза той.
- реклама -