Каракачанов, протести, провокации, полицаи
Снимка: БГНЕС

Каракачанов: Добре организирани провокатори стоят зад атаката срещу полицаите снощи – Видео

Чух, че президентът призовава полицаите едва ли не да не изпълняват заповедите на своя министър, но не чух призив към добре организираните групи провокатори, които съзнателно атакуваха полицията, хвърляйки бутилки и други предмети и направиха опит щурмувайки да пробият кордона на полицията.

Това бяха добре организирани провокатори.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов брифинг в Министерския съвет.

Каракачанов разказа, че от неговия кабинет се вижда, че опитът зад опита за пробив на полицейския кордон снощи е била добре организирана агитка от футболни фенове.

„Немалка част от тези хора участват в подобни действия срещу определено възнаграждение. Например, на наш симпатизант вчера от една охранителна фирма са му предложили 50 лева за участие в протеста. Не мога да кажа кой финансира, но снощи на протеста, а и днес в Росенец, отидоха хора, които искаха да предизвикват сблъсъци, това не е полезно за никого, добави Каракачанов.

Не отричам правото на всеки да протестира, да иска по-добър живот, но очаквам всички да призоват хората, които участват на протестите, да не провокират полицията. Имаше провокатори, за разлика от повечето хора, които бяха в защита на Радев, които бяха културни хора, каза Каракачанов.

Призовавам организаторите на протестите да не си играят с огъня.

Историята на България показва – когато сме били разделени, когато институциите не работят заедно, нищо добро не се е случвало на страната. 30 години омраза и конфронтация стигат, подчерта Каракачанов.

За протестите днес в Росенец той коментира, че този имот е продаден по времето на Костов, а по времето на Орешарски е узаконен. Сега наследниците на тези партии ни казват защо не правите нищо. Аз бях ясен – няма как да изпълня разпореждания на НСО, които противоречат на конституцията. Тези, които хвърлиха българското знаме на земята трябва да бъдат наказани. Защото на тези, които говорят сега, не им се налага да са на погребение на български военнослужещ, чиито ковчег е покрит със същото това знаме, каза още министърът на отбраната.

- реклама -