Каракачанов: Държавата е длъжник на полицая в последния четвърт век

Каракачанов Национално съвещание на МВР полицаи средства професионалисти

За полицая е необходимо техническо обезпечение, за да си върши работата. Посоката, в която се върви в последната година и половина за увеличаване доходите на полицая, това е правилната посока.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на Националното съвещание на МВР.

Запазете професионалиста, призова Каракачанов. Според него, държавата е длъжник на полицая в последния четвърт век. Това, което наблюдаваме години наред, а именно полицаят да е обект на агресия, в това число и словесна агресия, е абсолютно недопустимо, коментира военният министър.

Трябва да се засили превенцията по отношение на престъпния контингент, който тормози малките населени места и крайните квартали.

Не е лошо да се обмисли идея да се предвиди и мярка като полагане на общественополезен труд като компенсация, защото иначе определен контингент лица знаят, че никога нищо няма да платят и продължават да вършат това, което вършат и да тормозят обществото, подчерта Каракачанов. Интересна е идеята на главния прокурор за мрежата от жандармерийски участъци и заслужава внимание, добави още министърът на отбраната.