Каракачанов

Каракачанов: Будните българи напуснаха страната, докато политиците си играят на леви и десни

„Няма как да говорим за процъфтяваща икономика, когато реално няма квалифицирана работна ръка и тази криза ще се задълбочава именно заради демографската катастрофа и регионалния дисбаланс. Младите, образованите, будните българи напуснаха България, докато политиците си играят на леви и десни, на русофили и русофоби и реално не правят нищо за българския народ“.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на днешната среща между „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и синдикалисти от всички браншови организации на КНСБ.

На дискусията по покана на КНСБ присъстваха съпредседателите на коалицията Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, заместник-председателите на НФСБ и ВМРО Данчо Хаджиев и Ангел Джамбазки и кандидатите за депутати д-р Султанка Петрова, Георги Колев и Миглена Александрова.

„Държавният рекет върху бизнеса е чудовищен и този гордиев възел трябва да бъде разсечен веднъж завинаги. За да се случи всичко това, първо трябва политиците да разберат, че властта не е самоцел и келепир, а е отговорност към народа“, каза още Каракачанов.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изведе демографската катастрофа като основен проблем за България. Тя е двигателят на социалния катаклизъм и на икономическия срив. Следващото правителство трябва да намери правилната формула за траен икономически растеж и чувствително увеличаване на доходите, беше категоричен Димитров.

От КНСБ предлагат растежът на заплатите да бъде договарян по сектори, но да не е по – малък от 12% на година. По техни изчисления за 4 години тази мярка ще доведе до изравняване на българските доходи с тези на съседните държави. От синдиката подчертаха, че днес 70% от работещите българи получават под средната работна заплата.

Съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров, че от години патриотичните формации водят битка за достоен живот на българите и запазване на суверенитета на България.

„18 години по-късно ние с Вас продължаваме да обсъждаме темата и това е толкова жалко. Ето защо ние първо трябва да се преборим с колониалното робство и да заговорим за суверенитет на малкия, средния и едрия бизнес и за протекционизъм на българските фирми“, каза Сидеров.

На срещата бяха засегнати и други наболели теми като сигурността, енергетиката, здравеопазването, образованието, транспорта.

Всички присъстващи се съгласиха, че след изборите трябва да се проведат серия от експертни разговори, които да дадат насока в действията по сектори на бъдещия кабинет.

glasove-6

- реклама -