сн. БГНЕС

Каракачанов: Аз не ползвам кола и шофьор от НСО

„Не зная защо е акцията на прокуратурата в президентството. Аз не ползвам кола и шофьор от НСО“. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов припомни, че когато се гледали законите за службите целият пакет, тяхната парламентарна група гласували по Закона за военното разузнаване, за ДАР, но не подкрепили Закона за НСО. “Аз не ползвам НСО“, заяви той. Според него решението „някои персони в изпълнителната власт“ да се охраняват от МВР, е правилно.

„Ако бъдем обективни всеки един, който е заплашен от нещо трябва да бъде охраняван от НСО“, коментира Каракачанов.

“Съответните служби, които се занимават с темата „Сигурност“, включително на гражданите, могат да представят предложение за който и да било, излагайки аргументите защо съответното лице трябва да бъде охранявано, но решнията трябва да се вземат от шефа на самата НСО, тъй като той осъществява самите мерки по охраната“, каза още Каракачанов.

На въпрос във връзка с прокуратурата, която извършва акция в президентството, Каракачанов коментира: „Нека да чуем какви са причините, за да влезе прокуратурата в президентството, нека да разберем за какво става дума“.

„Аз мога да ви кажа едно: По линия на президентството – когато те са се интересували от нещо, което се случва в МО, винаги сме получавали писмено запитване, и според правомощията, които имаме и правомощията по Закона за отбраната и въоръжените сили, сме отговаряли също в писмен вид. Така че аз не мога да ви кажа за какво става дума“, заяви Каракачанов.

- реклама -