Каракачанов: „Атака“ системно саботира коалицията, Сидеров: Аз направих Каракачанов министър

„Повече от една година коалицията Обединени патриоти не работи. Системен саботаж, атаки персонални първо срещу Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги. Истината е, че така не става. Не само политическите граници бяха нарушени, бяха нарушени човешките“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след заседание на партиотите, на което „Атака“ е била изключена от малката коалиция.

„Явно колегите от „Атака“ не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, затова ние ги освобождаваме от това задължение – нека плуват в свободния океан“, допълни Каракачанов.

„Поискахме справка от Народното събрание относно участие на депутатите в гласуванията. Тя показа, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е участвал в 252 от 8173 гласувания, което е 3,7%. Той се изключва заради недостатъчно участие в работата, както и Павел Шопов, и Десислав Чуколов. Водят постоянна кампания срещу партньорите си, кампания на оклеветяване“, стана ясно от съвместно изявление на ВМРО и НФСБ. На него официално беше съобщено за разпада на „малката коалиция“.

Аз сбъднах мечтата на Красимир Каракачанов да е министър на отбраната, заяви след новината лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„ВМРО никога не беше сънувало да има 11 депутати. Винаги са имали по 2-ма – 3-ма, закачени към някой по-голям, я СДС, я Софиянски и Мозер.“, добави Сидеров.

- реклама -