военен хеликоптер

Каракачанов: 4 „Кугър“-а могат да бъдат преоборудвани в медицински

До 3 – 4 хеликоптера „Кугър” може да отдели армията за преоборудването им за медицински цели и спасяване, стига медиците да преценят дали ще им свършат работа.

Това заяви пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, коментирайки болната тема за липсата на хеликоптер линейка у нас.

Ако оборудваш един хеликоптер с носилка – да може да вдига пострадали хора, той може да бъде използван и за спасителни акции, коментира Каракачанов и припомни, че една от основните задачи на българската армия е да оказва помощ при бедствия и аварии на населението.

Колкото до започналите вчера консултации от страна на президента по повод организацията и насрочването на предстоящите парламентарни избори в условия на пандемия, вицепремиерът заяви: Президентът е човекът, който определя датата на изборите. Според мен, първо трябваше да направи консултации с парламентарно представените сили.

Каракачанов подчерта, че е най-важното хората да могат да гласуват и да не се чувстват притеснени, че отивайки до урната, могат да бъдат заразени.

Тепърва ще обсъждаме с нашите коалиционни партньори в Обединени патриоти в какъв формат ще се явим на изборите. Не сме обсъждали дали ще се явим с ГЕРБ – този вариант се обсъжда повече в медиите, посочи още той.

Що се отнася до преговорите за присъединяването на РС Македония към Европейския съюз, Каракачанов бе кратък и категоричен: ако продължават да се държат като ментор на България, още дълго време ще си почакат.

- реклама -