военни
сн. БГНЕС

Каракачанов: 233 военни са с коронавирус, това е под 2% от личния състав

В момента 233 военнослужещи са с коронавирус, което е горе-долу под 2% от целия личен състав. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос каква е ситуацията в армията и разпространението на вируса.

Министърът поздрави за Коледните и Новогодишни празници чрез видеоконферентна връзка българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Афганистан, Грузия, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

сн. БГНЕС

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посочи, че в момента на болнично лечение има 7 души. По един доказан случай има в мисиите ни в Косово и в Мали.

„Доказаните случаи в Косово и в Мали са карантинирани, двама военнослужещи. Намират се в добро състояние, непрекъснато са под наблюдение, има непрекъсната обмяна на информация с ВМА. Не се налага засега военномедицинска евакуация или болнично лечение на заразените. Те са в такова състояние от около седмица, положението им се подобрява, надявам се следващата седмица вече да не се водят като заразени и боледуващи от COVID-19”, обясни началникът на отбраната.

- реклама -