Каракачанов Висше военновъздушно училище набона служба

Каракачанов: 10 месеца преди края на мандата трудно ще се разклати правителството

„Правителството няма за какво да бъде критикувано за предприетото по време на извънредното положение. Мерките срещу COVID-19 не бяха най-строгите в Европа. Болниците ни бяха предварително подготвени за пандемията. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали.“ Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова ТВ.

По отношение на кредитите, той заяви: „Няма нищо безплатно. Ние се стремим без сериозни външни кредити или заеми да овладеем кризата. Тези пари после някой ще трябва да ги връща“, подчерта вицепремиерът.

„Имахме идея да се направи един постоянен икономически съвет, в който да участват хора от реалния бизнес, които да предлагат идеи на правителството по време на кризата“, разясни министърът на отбраната.

Той разкри, че правителството е подало ръка на ресторантьорите уговорката секторът да се изсветли, тъй като този сектор плащал най-малко ДДС в бюджета.

Относно намаляването на ДДС за книгите, Каракачанов уточни, че идеята е това подпомагане да се насочи само към българските автори.

На въпрос за есемесите, в които бе замесено името на финансовия министър, вицепремиерът каза:

„10 месеца преди края на мандата трудно ще се разклати правителството. Ако то само не се торпелира.“ Така Каракачанов коментира исканията на левицата през седмицата и смс-ите, разпространени от Васил Божков, за които твърди, че си е разменял с финансовия министър Владислав Горанов.

„Виждате някаква алтернатива в лицето на БСП? Ще се правят и други опити. Но хората виждат това и дават доверие на правителството. Това е политическата действителност в България. Това, което ние като политици си направихме сами, бе срещу хората и държавата. И тогава и сега някой имаше външни интереси земеделието ни да бъде разбито. Всичко е икономически интерес и битка за владеене на капитал. Той допусна, че дори зад пандемията се крият някакви интереси“, каза още Каракачанов.

- реклама -