Карадайъ за подслушванията: Преди изборите се отварят теми, а после фактическата картина казва друго

Отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност в страната. Такава заявка направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти днес.

Той и членове на ръководството внесоха 7979 подписа за регистрация на партията в ЦИК за предстоящия предсрочен вот на 11-и юли.

На въпрос как ще коментира скандала с подслушването, Карадайъ каза: Бих коментирал факти. От доста време съм участвал в избори и обикновено преди тях има много теми, които се отварят в различни посоки, които като минат избори, след това фактическата картина казва друго. Но, в конкретния случай не искам да правя внушения, че е така. Просто не разполагаме с факти. Докато няма факти – някой, някъде нещо си бил казал, да правим анализ на анализите на някого, мисля, че не е редно.

Лидерът на ДПС коментира още, че предстоят важни избори с оглед на многото кризи, които има в страната – здравна, социална, икономическа, пандемична, а и политическа.
Затова заявката няма как да бъде друга освен – отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност в страната. На 4-и април бяха едни нужни избори. Една голяма крачка се направи в посока на възстановяване на демокрацията и рестарт на държавността, но тя беше само една крачка. Предстои ни да произведем едни важни избори, чийто резултат да бъде стабилност в държавата, коментира той.
Карадайъ припомни, че на заседание на Централния съвет на партията е взето решение листите да бъдат коригирани леко с „цел максимален резултат“.
- реклама -