Мустафа Карадайъ, ВМРО позиция фашист

Карадайъ: Участието на националистите е най-голямата заплаха за властта

ДПС няма да подкрепя правителството на Бойко Борисов, но би подкрепило „всичко, което е част от нашата политика и е за доброто развитие на страната“. Това обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в интервю за bTV.

„Успоредно с това Борисов или който и да било няма да бъде подкрепян в толерирането на радикализми и национализми, което води със себе си рискове за бъдещето на нашата страна”, добави Карадайъ.

По повод отношенията му с почетния председател на ДПС Ахмед Доган Карадайъ заяви: „Мисля, че сме достатъчно близки с Ахмед Доган, доста дълго време сме били заедно в ДПС… Не само се чуваме, а и се виждаме, говорим за всичко, което е част от живота, за политика все по-рядко. Негова идея е в ДПС оперативната част в политиката да си я вършим ние”.

По думите му основната заплаха у нас е включването и толерирането на крайни националистически формации в управлението на страната. Според ДПС това не предпоставя добро бъдеще пред България.

„Толерирането на всякаква форма на национализми и радикализми е опасно”, посочи той. От ДПС ще поставят темата и на днешното заседание на КСНС при президента Румен Радев.

Карадайъ определи като „цинизъм” оглавяването на Съвета за демографски въпроси от Валери Симеонов.

ДПС не е искало да сваля правителството на Пламен Орешарски

Ако някой от ДПС го е правил, би трябвало да си носи отговорността, каза още Карадайъ.

По повод изгонването на Лютви Местан от Движението той коментира: „Той се опита да подмени легитимните колективни органи на партията с някои персони, външни на партията”. Карадайъ обаче отказа да разкрие за кого става въпрос.

ДПС не си е разваляло отношенията с Турция, категоричен беше Карадайъ. По думите му не се е срещал с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, защото не е имало такава необходимост.

- реклама -