Кадър: БТВ

Карадайъ след срещата с ИТН: Повечето от идеите ни съвпадат, персоналния състав на кабинета за нас е от значение – ВИДЕО

Неотменимото ни условие за подкрепа на кабинет е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това каза лидерът на ДПС пред журналисти след срещата с „Има такъв народ“.

Той посочи, че повечето идеи на „Има такъв народ“ и ДПС съвпадат, като подчерта, че от ДПС няма да предлагат министри.

„Повечето от идеите на ДПС и ИТН съвпадат. Имаме и различия. От наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Посочихме едно неотменимо условие – възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това за нас означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията на Република България държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса. Това означава държавният апарат да функционира, съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда, добър бизнес климат. Това ни беше условието, от което няма как да се откажем, за да има каквато и да е подкрепа. Заявихме също, че персоналният състав на кабинета също за нас от значение. Категорично заявихме, че ние няма и не държим да предлагаме министри“.

 

 

 

 

- реклама -