Карадайъ: Предстои лидерска среща ГЕРБ – ДПС

Карадайъ: Предстои лидерска среща ГЕРБ – ДПС. Лидерски срещи вече се състояха, но те не произведоха продукт. 

В момента на база това, което се заяви от ГЕРБ,

нашите експерти се видяха с колеги от тяхната група и по техни заявки предстои лидерска среща. Това съобщи председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ край село Караманци, община Минерални бани.

Времето ще покаже кога и как тя ще

се състои, уточни Карадайъ. Мислим, че трябва да има правителство и това го повтаряме вече две години, каза в отговор на въпрос на импровизиран брифинг лидерът на движението.

Правителство, подкрепено и с участие

на ДПС като част от мнозинството, което ще го излъчи, за да има стабилност и сигурност, поясни Карадайъ.

Той смята, че на първо място в страната

е преодоляването на тази политическа криза. Това, което ни казаха хората и преди, и след изборите, е че искат да има правителство. Тази тема е важна, защото днес особен проблем на хората са високите инфлация и цени, несигурността на работните места и неадекватните доходи, отбеляза Карадайъ.

По неговите думи България е изостанала

от своите европейски съюзници и партньори в оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които в момента не функционират. Сега личният, персоналният и партийният егоизъм

не вършат никаква работа на хората, обобщи Карадайъ.

Той и ръководството на ДПС бяха на традиционния митинг-събор край село Караманци, община Минерални бани. Празникът на селото е в памет на събитията от 10 май 1984 година, когато кампанията по насилствена смяна на имената на българските турци среща отпор и съпротива в селото.

- реклама -