Карадайъ напусна антикорупционната комисия, заради евтино жилище

Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ е подал заявление за освобождаването си като член на Парламентарната комисия за борба с корупцията. Това съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева в началото на днешното пленарно заседание.

Цачева обясни, че той е подал заявление за предсрочното му освобождаване като член на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Преди дни депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от ПФ Валентин Касабов внесоха сигнал за публикация в сайт за това,че Карадайъ когато е бил на длъжност в администрацията, се е възползвал от порочна практика.
Мустафа Карадайъ, през 2003 г. като заместник-председател на Агенцията за следприватизационен контрол е купил имот 98 квадрата в София, като данъчната оценка на имота е 54 881 лева, а продажната цена е била 24 654 лева. 25% в реални пари, 75% от тези 24 хиляди да са в компенсаторни записи. Тогава цената им е била между 18 и 30 стотинки. Тоест този апартамент е купен за близо 11 хиляди лева.
След сигнала Валентин Касабов беше категоричен, че ще искат оставката на Карадайъ от поста му в комисията. По думите му, той ощетил е държавата с близо 90 хиляди лева.
- реклама -