Карадайъ към Радев: Очакваме вашата логика за определяне на датата за изборите

Движението за права и свободи почна консултациите при държавния глава Румен Радев.

„Очакваме вашата логика и поглед как в тези условия и при каква логика ще подходите към определяне на датата на изборите, за да можем и ние от наша страна да разсъждаваме. Защото никой предварително не може да каже как и по какъв начин ще се развива пандемията. А основната отговорност за решаване на проблемите с COVID-19 е на изпълнителната власт.“ Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на срещата при Радев.

„Едно е да се декларира, че има готовност за избори, друго е когато се навлезе с конкретни въпроси да преодоляват дефицити в организацията и готовността за провеждане на изборите.“, каза от своя страна президентът.

„За нас като ДПС освен общите проблеми, които са за всички останали партии, имаме и един партиен проблем при провеждане на избори в условия на пандемия. За никой не е тайна, че нашата кампания не разчита на медии, а се води очи в очи, лице в лице, от врата на врата с избирателите и в условия на пандемия ще имаме още една задача да намерим начина за провеждане на предизборна кампания.“, каза Карадайъ=

„За първи път в условия на пандемия ще правим избори и тези условия предпоставят едно по-различно и много по-отговорно отношение към целия изборен процес от всички участници в изборите, и всички наблюдатели. Безспорно в технологично отношение има доста неща, които трябва да се направят от различните органи на власт в държавата, за да можем да гарантираме и живота и здравето на българските граждани. Да можем да гарантираме и едни честни избори, едни избори, в които на първо място гражданите да имат доверие. На второ място участниците на изборите да имат доверие, за да може резултатът да мобилизира общата енергия на гражданите и участниците за едни по-добри времена в нашата родина“, добави Карадайъ на срещата при Радев.

- реклама -