Карадайъ, ДПС, кабинет

Карадайъ: ДПС ще подкрепи правителство на новите партии в парламента, без да участва в него – Видео

ДПС няма да подкрепи правителство на „срутилите се“ партии, загубилите ГЕРБ и БСП.

Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ.

„Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его и да покажем, че има светлина в тунела“, заяви още той.

Бихме подкрепили кабинет на новите партии в парламента без да участваме в него.

„Но водени от грижата за хората и за страната – а мотото на кампанията ни беше „Рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цел,и без да участваме в него“, подчерта Карадайъ.

„Като примерни цели можем да посочим борбата с ковид и икономическите и социалните мерки за подкрепата на бизнеса и обществото. Друга цел – планът за устойчивост. Следващата тема може да бъде подготовката на държавата за следващия оперативен период. До тук с примерните цели ще спра, но ще добавя, че ние от ДПС призоваваме всички партии и коалиции от 45-то Народно събрание за диалог и отговорност“, отбеляза още Карадайъ.

„Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега“, обяви председателят на движението.

ДПС увеличи своите гласове с над 20 хиляди, а мандатите си с над 4. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които ги имаше в предишното Народно събрание. Това ни е оценката за обявените от ЦИК окончателни резултати. Политическата оценка я заявихме още в изборната нощ – българските избиратели гласуваха с желание за промяна.

Карадайъ призова всички партии, представени в новия парламент към диалог.

- реклама -