Карадайъ: ДПС иска оставка на правителството и президента, предлага експертен антикризисен кабинет

ДПС иска оставка на правителството и президента, предлага експертен антикризисен кабинет. Това заяви лидера на партията Мустафа Карадайъ при старта на новия парламентарна сесия.

„Според ДПС изходът от днешната ситуация е нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на ватериалния терен на следващите парламентарни избори. За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България краткосрочен план антикризисни мерки“, каза още Карадайъ.

„Първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се алага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“ ,изтъкна още Карадйъ.

- реклама -