Купа "Дейвис"

Капитанът за Купа „Дейвис“: Вярвам в отбора

Всички сме в топ форма и се надявам за мачовете в Тунис да покажем най-доброто от себе си. Вярвам във всички в отбора. Това заяви капитанът на националния отбор на България по тенис за Купа „Дейвис“ Тодор Енев.

В състава за предстоящия бараж за оставане във Втора група на зона Европа/Африка срещу африканската страна Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васко Младенов и Александър Лазаров. През март е изпратена покана на Григор Димитров, който в началото на юни е отказал участие, тъй като ще се включи в тенис турнира във Вашингтон, започващ на 18-и юли, а след това започва подготовката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Мачовете с Тунис са от 15 до 17 юли.

Те са фаворит, но ние си имаме нашите шансове. Заминаваме утре, за да сме по-рано там и да можем да се подготвим нормално. Сигурен съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си и вярвам в успеха. Сигурен, че можем да играем добре на хард, както го правим и на червени кортове. Мисля, че кортът там ще е бавен, като хубавото е, че е на открито и че срещите започват по-рано – така първият мач ще е на нормални температури„, заяви Енев.

В състава на Тунис са Малек Джазири, Анис Горбел, Азиз Дугаз и Скандер Мансури.

- реклама -