Капитанът на Уотфорд Трой Дийни
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Капитанът на Уотфорд отказа да поднови тренировки

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни заяви, че няма да се върне към тренировките на отбора си. През тази седмица тимовете от Висшата лига могат да подновят групови занимания. Дийни обаче категорично отказва да го направи.

„Казах, че няма да отида. И не става въпрос за финансови разногласия или нещо подобно. Мисля, че нито един от футболистите от Висшата лига няма проблеми във финансово отношение“, обясни капитанът на Уотфорд.

„Моят проблем беше самата среща на клубовете от елита. Зададох много прости въпроси, свързани с черните хора, азиатците и тези от смесен произход. Те имат 4 пъти по-голям шанс да се разболеят от КОВИД-19 и процесът на оздравяване при тях продължава по-дълго. Дали това означава, че те ще получат повече внимание? Допълнителните тестове? Питах, за да видя дали има проблем с това? Не? Ами според мен не е така“, добави Дийни.

Капитанът на Уотфорд каза още, че синът му има дихателен проблем и той няма да рискува здравето му. „Не мога да отида на фризьор до средата на юли. Добре, няма проблем. Но мога да съм в съблекалня с 19 други души, мога да се блъскам с тях за високи топки. А никой не иска да отговори на простите ми въпроси. И то не защото не искат, а защото не могат – нямат достатъчно отговори. И тогава им казах, че не искам да рискувам своето здраве и това на семейството ми“, завърши Дийни.

- реклама -