Ивелин Попов

Капитанът Ивелин Попов се отказва от националния отбор

Дългогодишният капитан на националния отбор на България – Ивелин Попов,съобщиа, че срещата с Чехия ще е последната, в която ще носи националната фланелка. След мачът Попов се оттегля от националния отбор.

Надявам се да започна от първата минута, защото обявявам, че утре ще ми е последният мач за националния. Изчаках да се класираме за баражите – успяхме. През Лигата на нациите. 32-годишен съм, 90 мача и 12 години винаги съм бил част от националния отбор. Трябва да се смени поколението”, призна Ивелин Попов.

Капитанът чакал отборът да се класира за бараж, за да обяви решението си.

„Да, не ми беше приятно, че ме смениха срещу Чехия в Прага, това не подтикна решението ми. Един мъж трябва да си държи на думата, все пак съм родител, трябва да се възпитават тия деца имат някакви ценности. Ако треньорът ми е близък или приятел тук в България, може да се замисля за завръщане в страната, но иначе оставам в чужбина“, каза Попов по време на пресконференцията си. Имената, които той спомена сред приятелите си са Станислав Генчев, Петър Хубчев и самият Георги Дерменджиев.

Самият Дерменджиев призна, че може да стане така, че Попето да помогне на „лъвовете” в мачовете за Лигата на нациите и общият им брой да стане 92.

„При всички случаи тази ситуация е много трудна, Ивелин сподели днес това с мен. Лично аз много държа на неговото присъствие, той е един лидер и мъжко момче. Мислех, че ще му повлия, но той е твърд в решението си и щом официално го обяви, мисля, че ще удържи на думата си, въпреки че аз пак ще разговарям с него, но шансовете са нулеви. Абсолютно всичко е възможно“, каза Дерменджиев.

- реклама -