Поаро, Франция
Поаро (в средата) празнува след есе

Бивш капитан на Франция се отказа на 27 години

Бившият капитан на Франция Жеферсон Поаро обяви, че напуска националния отбор на 27-годишна възраст. Като причина той изтъкна „липса на мотивация“ след загубения четвъртфинал на Световното по ръгби миналия октомври. Поаро има 36 мача за националния тим, а дебютира преди само четири години.

Поаро стартира в само един от мачовете на петлите по време на тазгодишното издание на Шестте нации. Именно той обаче изведе страната си срещу Тонга в груповата фаза на Световното преди поражението на четвъртфиналите от Уелс.

„Когато приключи турнирът, няколко минути след последния съдийски сигнал, се почувствах празен отвътре. Решението бе взето за частица от секундата. Чувствам, че мотивацията ми не е на максимума. Винаги съм си казвал, че ще бъда на 100%, когато играя за Франция. Това е Свещеният Граал. Не мога да играя за Франция и просто да си вземам паричния бонус след даден мач“, сподели той за „Екип“.

„Не е в характера ми да се отказвам. Взимането на това решение е далеч по-дълбоко. Беше трудно, но имаше и обратен ефект – успокои ме. Решението бе дори по-лесно за взимане. Мога да бъда критикуван от някои, но не съм излъгал никого“, добави той.

Поаро бе сред фаворитите да замени отказалия се Гийом Жирадо като капитан на Франция след Световното. Новият треньор Фабиен Галтие обаче избра фланкъра Шарл Оливон за капитан.

Щеше да е ужасно да стана постоянен капитан

„Щях да бъда в капан. Нямаше да мога да се откажа. Капитанската лента е сериозна отговорност. В състоянието, в което бях, щеше да бъде ужасно да поема тази роля. Това, че не бях избран за капитан, ми даде свобода. Най-накрая се успокоих. Тъжно е и едновременно силно да го кажа, но е истината“, добави Поаро.

Нападателят на Бордо-Бежле заяви, че дори домакинството на Франция на Световното през 2023 не го е разубедило. „Ще бъде огромно събитие. Надявам се тимът да стане световен шампион. Но това не ме е разколебавало“, завърши той.

- реклама -