Н'Голо Канте
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Н’Голо Канте отказа да тренира с Челси

Полузащитникът на Челси Н’Голо Канте отказа да тренира със сините заради притеснения за здравето си. Във вторник 29-годишният футболист участва в първото занимание на лондончани след разрешаването на тренировките. Вчера вечерта обаче той е изразил притеснения за сигурността на играчите. Ръководството на клуба му и мениджърът Франк Лампард са му позволили да не тренира.

Преди Световното първенство през 2018 година по-малкият брат на френския национал почина от сърдечен удар. Също през 2018-а самият Н’Голо Канте припадна по време на тренировка. Направените изследвания показаха, че той няма здравословни проблеми.

Н’Голо Канте не е единственият футболист, който отказва да тренира. Това стори и капитанът на Уотфорд Трой Дийни. Той заяви, че се притеснява за здравето на малкото си дете. Дийни изтъкна, че не счита предприетите мерки за безопасно провеждане на тренировките за достатъчно сигурни. Вчера стана ясно, че съотборникът на Дийни Адриан Мариапа е дал положителна проба за коронавирус. В клуба има още двама заразени служители.

- реклама -