Кание Уест
сн. БГНЕС

Кание Уест се отказа да се кандидатира за президент на САЩ

Рап певецът Кание Уест, който обяви по-рано този месец, че ще се кандидатира за президент на САЩ, вече се е отказал от тези планове. Това съобщи интернет порталът Intelligencer.

Изданието цитира думите на политическия съветник Стив Крамър. Той е служител на компания, която помага на кандидатите да изпълнят необходимите условия за участие в избори. Крамър е трябвало да гарантира, че Уест е включен в бюлетините във Флорида и Южна Каролина. За това, както е посочено в материала, е било необходимо да се организира събирането на подписи.

Според интернет портала, Крамър казал на репортери, че Уест вече не участва в надпреварата. „Той излезе“, цитира сайтът.

На 4 юли Уест написа в Туитър, че ще се кандидатира за президент на Съединените щати. На 8 юли в интервю за списание „Форбс“ изпълнителят уточни, че ще се кандидатира на президентските избори в САЩ тази година като независим кандидат.

Уест отбеляза, че вече не подкрепя действащия американски президент Доналд Тръмп, въпреки факта, че той е негов привърженик през последните години.

сн. БГНЕС

Певецът многократно е заявявал, че не изключва възможността да се включи в борбата за президент на САЩ. По-специално той призна, че може да кандидатства за най-високия държавен пост на изборите, които трябва да се проведат през 2024 година.

Списание „Форбс“ през април обяви Уест за милиардер. Богатството му се оценява на приблизително 1,3 млрд. долара. Той е един от най-популярните рап изпълнители в Съединените щати. Има над 20 награди „Грами“.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември. Кандидатът на демократите в тях, както се очаква, ще бъде бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, а на републиканците – Тръмп.

- реклама -