Кание Уест президент на САЩ през 2020 г?

По време на свой концерт в Сан Диего Кание Уест, рапърът, известен повече покрай скандалите и съпругата си, отколкото покрай музиката си, обяви плановете си да се кандидатира за президент през 2020 г.

Речта му, с която прекъсна изявата си, за да говори за политика, избори и Тръмп предизвика гнева на феновете му и му спечели масово освиркване. Това обаче не попречи на звездата да продължи със споделянето на амбициите си.

61064129Пред публиката той обеща, че „ще заеме поста през 2020 г и ще покаже както никой друг досега как точно трябва да се върши президентската работа”. В некраткото си изявление той неколкократно спомена и подкрепата си за Тръмп, сравнявайки го с „гений”.

В „Туитър“ той обяви и първата си идея за реформа – увеличаване на учителските заплати и намаляване на цените на учебниците.

Миналата година,по време на церемонията за връчването на „Музикалните видео награди” на MTV, Уест за първи път съобщи амбициите си.

„Когато говоря за идеята да стана президент, аз не се опитвам да кажа, че имам политически виждания. Нямам такива. Но имам поглед върху човечеството, върху истината. И ако мога да направя нещо с дните си за да постигна промяна, ще го направя.”

- реклама -